Ainza: Cara Menghilangkan Virus Facebook

Cara Menghilangkan Virus Facebook

Friday, December 23, 2011


Assalamualaikum and salam sejahtera ..
Malam ni aku tergerak hari nak kongsi cara menghilangkan virus facebook
Alaa yang macam ni :


Virus ni dah banyak kali aku kena ..
Bosan doe , ingatkan nak anta chat apa - apa .
Last - last benda ni jer .
Ader jugak yang virus facebook menggunakan muka kita dan anta kat
facebook kat kawan kita kan .
Tapi yang tu aku ta penah kena sebab aku private wall .
Satu lagi aku tak penah anta VIRUS sebab aku security facebook aku .
Gejala dari Akun Facebook yang sudah terkena virus ini biasanya dia akan automatik mengirim chat ke kawan facebooknya dan si pemilik akuan tidak menyadarinya .Pastu mula lhaa maki hamun sana sini .
Nah ini cara nyaa supaya orang tak anta/kita anta virus di chat facebbok kita :

    Cara Mengatasi Virus Facebook :
  1. Login ke Akun Facebook Anda
  2. Ganti segera Password dan juga Security Questionnya
  3. Masuk ke http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy
  4. Klik Edit Setting/Sunting Pengaturan ..

Lepas tu click edit setting then dia akan keluar apps you use
lepas tu kat bawah sikit dia ada

X Remove unwanted or spammy apps.
Turn off all apps.
    
So , dah ada macam tuh . Tekan TURN OFF sekarang !
Done ! sure ta ader virus anta melalui chat facebook .
Kalau ada tuh , deactivate account terus ! :'D

Nota : Aplikasi yang anda gunakan sebelumnya akan hilang semuanya, dan jika ingin menggunakanya lagi tinggal cari dan aktifkan lagi 

Credit to : Ekosusilo


You Might Also Like

0 comments

Nuffnang Ad's