Ainza: Bagaimanakah ia terjadi ?

Bagaimanakah ia terjadi ?

Sunday, June 10, 2012



Shetttt , hello semua . Lihat wajahku yang perasantan ini . Tatap wajahku sedalam - dalam hatimu . Bayangkan wajahku sebagai mana rupa .Hah ! dah bayangkan muka aku macam mana ? Terima kasih (Mengarut)Syukur nikmat kepada Allah kerana masih bagi aku peluang untuk hidup dan berkesempatan untuk update lagi entry ini . Alhamdulillah . Disaat kebosanan melanda diriku ini. Aku mendepat satu idea yang tak begitu bernas. Aku membuka lappy yang ditampalkan dengan sticker ‘NARUTO’ lalu menekan button ‘ON’ ,dengan rasa kebosanan lalu aku meletakkan daguku yang berbentuk ‘V’ di meja sambil menunggu lappy tersebut mengeluarkan sinaran cahaya berwarna biru biruan . Akhirnya aku mengangkat kepada dan mengisikan password supaya lappy tersebut boleh dibuka dengan selamat (Alhamdulillah) Setelah itu aku tangan ku tercari – cari dimanakah broadband tersebut diletakkan ?Aku mencari dari laci almari ke laci almari lain dan tanganku tersentuh dengan sesuatu benda yang berbentuk sederhana besar , panjan lebih kurang 4cm Hatiku berasa dupdap dupdap . Adakah benda yang aku cari selama ini telah jumpa ? Mukaku teramat merah dan mengeluarkan air yang dinamakan‘Air Peluh’ (over do’os ) Sekarang apa yang harus aku lakukan? Adakah aku membuka mata atau .. Tiba – tiba hatiku mengatakan ‘wahai Ainza, you can do’it , percayalah tak ada apa – apa yang akan berlaku .Cuba kau buka matamu itu dah lihatlah benda itu . Nescaya kau akan gembira dan tidak akan mungkin menyesal apa yang kau lakukan itu’Em disaat itu , aku telah buntu Aku tidak tahu apa yang harus aku lakukan . Lalu aku mengambil keputusan untuk mengikut kata hatiku ini . Setelah aku membuka mata Ya Allah, tak kusangka tak kuduga akhirnya aku telah dapat apa yang aku cari selama ini iaitu ‘BROADBAND’hehe (laugh sekuat hati macam langsuir tengah mencari mangsa )


Aku bergegas pergi ke meja dan meletakkan broadband itu di sebelah lappy tersebut . Lalu aku menggerakkan tertikus yang comel diwarnakan dengan color red dan mengklik ‘Mobile Network’yang telah aku install di destop lappy tersebut . Dengan masa yang sama aku mengklik  ‘Google Chrome’ dan menaip di address yang telah disediakan itu .Tanganku bergegas bergerak di keyboard tanpa dipaksa menaip ‘WWW.BLOGGER.COM’ . Sekali lagi hatiku berasa dupdap kerana taku terjadi lagi tragedi ngeri iaitu blogger tak dapat dibuka disebabkan internet yang lembab kedebab !Tetapi aku kuatkan semagat dan berdoa agar blogger dapat dibuka dengan selamat hehe C: Tanpa membuang masa akhirnya aku dapat mengklik perkataan yang dipaparkan di dashboard itu ‘New Post’  . Lalu aku menaip apa yang terkandung di dalam hatiku ini . Aku ingin meluahkan segala isi hatiku ini di blog . Iya ! , blog lah ditempat aku mengadu ,meluahkan perasaan, menceritakan perkara yang berlaku dan sebagainya :)Dengan penuh KESEMAGATAN , aku terus menaip – naip – aip – ip – p dan akhirnya aku dapat habiskan entry aku kali ini . Aku menghebuskan nafas kerana bersyukur dapat menghabiskan entry tersebut . Hati ini tidak jemu untuk mengimbas kembali entry tersebut supaya tidak ada entry yang tercacat – terceler muahahaha :D Hermmm dengan lafaz bismilahirahmanirahim aku mengklik ‘Publish Post’ dengan hati yang tenang . Aku melelapkan mataku sekejap dan membuka balik terkejut WHATTHEHELL ! Kenapa keluar perkataan :

Web page not available .

Check to make sure your derice has a signal and data conection 
.Reload this web page later .view a cached copy of the web page from google .

Lalu aku pejamkan mata dan menundukkan kepala ( Menanggis , meraung kerana entry aku tidak dapat kupublishkanLantas mataku yang seped ini terlintas disebelah lappy tersebut dan berkata ‘Hah ? Kenapa aku belum masukkan broadband ke USB ? ‘Erhh dengan rasa hairannya , aku tertanya lagi ‘ Aik,macam mana aku boleh buka internet sedangkan aku belum mengklikCONNECTBagaimanakah ia terjadi ? Tepuk dada , Tanya diri sendiri .


You Might Also Like

10 comments

  1. haha..alala.kesiannya .lain kali tgk dulu .dh connect ke belum tau :)

    ReplyDelete
  2. hahaha , tu la syok sangat nak update entry :>

    ReplyDelete
  3. jalan-jalan sini.. salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. heheh best laa entry nie..
    agak cam funny skit..huuhuhuh

    ReplyDelete
  5. haha.. sengal namenye tu.. ;p

    ReplyDelete
  6. hahahahaha. entry lawak ! btw, singgah follow belog comei aumm aumm ni :)

    ReplyDelete
  7. da tak sbar nk entry smpai xt'persan broadband blm connect lg...huhu luculah

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's