Ainza: Bersabarlah Duhai Hati

Bersabarlah Duhai Hati

Tuesday, January 28, 2014



Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Dah lama tak creat entry khas macam ni. Baru hari ni ada kesempatan untuk taip panjang - panjang *panjang sedikit* . Otak kosong hati pun kosong hehe.. Join blog ni dah nak masuk 4 tahun dah tapi yang paling rancak aktif masa 2011 lepas tu time 2012 ,2013 dah kurang aktif . Nak buka blog pun malas apatah lagi nak update bagai. Hehehe nah 2014 ni baru nak aktif balik disebabkan bosan duduk rumah tak buat apa-apa pun *sesuatu kerja yang khas* . Lebih baik blogging maklum lah baru lepasan SPM hehehe . .   So support me untuk meneruskan dalam dunia blog ni ye. .

Okay straight to the point. Sebenarnya hati ni rasa sedih sanggat disebabkan ada 2 orang makluk Allah yang tinggal di negara Malaysia yang langsung tidak ada hati perut. Fikir tentang diri sendiri je, keuntungan sendiri je tapi hati orang lain tak fikir pun. Now,aku suka themes blackberry yang maker nye dari Indonesia jiran negara kita . Makernya sangat bagus iaitu Sis Imerda dan Sis Cindy . Sejak kebelakangan ni banyak kes kecurian themes dan jual themes tanpa izin mereka. Nah kemarin dulu - dulu aku nak beli theme dari cindy cf nama KORILAKKUMA . Dah lama aku mengidam nak theme tu sejak 2013 lagi tapi disebabkan makluk ciptaan Allah inilah yang aku sebut kat atas tu telah merosakkan nama Malaysia. Sis Cindy sudah trauma mahu jual theme ke orang Malaysia kerana 2 orang reseller yang jahat namanya Alya dan Ara (dapat info dari twitter, dua - dua aku tak kenal) telah menyusahkan urusan aku. Aku nak beli themes jadi tidak dibenarkan :( . Orang lain yang buat hal kenapa aku yang harus tanggung ? Hanya Tuhan sahaja yang tahu yang aku ni betul - betul nak beli theme tu bukan untuk dijual . Kalau aku ni jahat dah lama aku beli dengan makluk Allah 2 orang ni tapi aku hanya berminat beli themes dengan makernya sahaja. Bukan dari hasil pencurian ! Tolonglah buat lah sesuatu kerja yang halal bukan hasil pencurian orang . Orang lain penat-penat hasilkan sesuatu karya tapi orang lain ciplak . Siapa tak marah ni. Nah aku yang jadi mangsa. Aku nak beli themes by cindy cf jadi tidak dibenarkan :( . Aku cuma berharap suatu hari nanti sis Cindy dapat menerima aku lagi sebagai custmer nya . Amin just pujukan hati bersabar lah

Buat pengajaran : Jangan curi hasil karya seseorang demi keuntungan diri sendiri . Ini menyusahkan orang lain yang tidak bersalah .

Can i request something . Kalau awak semua baik hati tolong sedekahkan tabungan saya . TQ


You Might Also Like

2 comments

  1. tak baik la..orang lain penat penat perah idea..ada juga yang senang2 je ambil kesempatan..

    ReplyDelete
  2. tu laa . orang laun buat salah kite yang kena

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's