Ainza: Berblogging

Berblogging

Sunday, February 02, 2014

I need help!


Assalamualaikum dan selamat petang . Salam 2 Feb 2014 hehehe . Niat memang banyak sangat nak update blog tapi tu lah . Tangan ni rasa malas je naik taip grrr. Cuti untuk budak lepasan SPM ni memang bosan sebab tak tahu nak buat apa. Kerja? Maybe not kot. Haaa duk rumah jaga anak sedara sambil berblogging.. Sebenarnya aku start blogging lagi ni sebab nak hilangkan semua perasaan yang tidak memberi apa - apa perasaan. You know that ? Like macam ni:

 Apakah perasaan anda apabila perasaan di perasankan oleh perasaan yang memerasangkan perasaan anda yang telah terperasan ? 

 Okay , so aku nak jawab apa? Perasaan bodoh , sedih gembira? Hmm tak kot. So sebab tu lah aku join balik alam maya ni hikhikhik sebagai blogger. Kalau dah start buka laptop semua dah tak teringat. Terutama handphone . Sebab apa? Kalau tak hari-hari tunggu whatsapp seseorang yang tak pernah hantar kat aku. Wechat ? Hmmm boleh lah tapi kadang-kadang bosan jugak sebab dalam 1 minit berapa kerap duk buat status kat moment. Aku nak baca pun tak sempat. So lebih baik exit je.. Facebook? Hmm lagi lah aku takde . Aku dah deactive facebook sejak zaman kunun lagi.. Aku malas nak layan perasaan yang tah apa-apa. Duk teringat kat seseorang macam orang co**l je hihik .

So lebih baik aku berblogging dapat jugak manfaatnye kan. Act aku suka berblogging ni sebab boleh blogwalking blog blog yang comel - comel tu. Kalau ada tema yang tak menyakitkan mata aku sure hari-hari aku visit blog tu . Selain tu, kalau berblog ni boleh menjana pendapatan tanpa mengeluarkan peluh ketiak pun terutama Nuffnang. Okay sebenarnya dah lama join nuffnang sejak first aku masuk alam blogger ni. Tapi aku tak tahu fungsi dia macam mana so aku biakan je . Hihik sebab dulu bertimbun - timbun kerja sekolah tu pun ada yang aku malas nak buat grrr *lupakan. So baru sekarang aku aktif balik Nuffnang ni tapi aku kurang faham lah. Anyone bkleh terangkan pasal nuffnang ni ?

 Then, aku suka edit-edit blog. Color biasa yang aku guna Pink like red * i dont know nak sebut color apa , yellow *Febet color sejak kecik lagi and Soft Brown. Tu je yang aku SELALU guna. Hikhik haaa sampai pakaian aku pun aku suka guna color tu tau.

                                      

Hihik haaa kadang - kadang aku godek blog seseorang nampak pulak giveaway. Menda lagi join je lah walaupun main-main sekarang nak banyakkan post aku je. Aku kan seorang yang pemalas nak taip yang menggunakan keyboard. Grrr Btw aku malas nak taip panjang-panjang sebab bahasa melayu aku ni pun bukan okay sangat and thanks for my lovely followers yang setiasa visit my blog . Thank so much. Big hug Big kiss hehehe

You Might Also Like

0 comments

Nuffnang Ad's