Ainza: Pada Zaman Dahulu

Pada Zaman Dahulu

Sunday, February 23, 2014



Pada zaman dahulu sang kancil ~ hehe. Act ruginya kalau masa form5 tak tengok cerita pada zaman dahulu . Banyak sangat pengajaran yng boleh kita pelajari terutama peribahasa. Exam bahasa melayu kan kadang - kdang dia bagi situasi dan cari peribahasa dan kadang - kadang dia bagi peribahasa kita kena cari maksudnyaa. Ehem jangan ingat budak - budak je boleh tengok cerita ni tapi orang dewasa pun boleh hikhik haaa memang rugi lah tak tengok dulu. Kita ni pun bukan pun bukan pandai sangat peribahasa peribahasa ni. Nak harapkan cari kamus dewan memang tak lah.Nah jadi tengok lah cerita ni senang. To peajar form4 dan form5 haa boleh - boleh lah tengok cerita ni mana tahu kot-kot salah satu peribahasa atau situasi ni masuk dalam exam hehehe 

Ehem nak nyanyi sikit nak test suara sama ke tak 


Mari  dengar wahai kawan hikayat  lama berwajah baru ,penuh nasihat dan teladan ini lah pada zaman dahulu

You Might Also Like

2 comments

  1. haha.. CM pown layan gak cita nie masa zaman sekolah dulu...mmg best...

    ReplyDelete
  2. hahahhaha sampai sekarang pun best..

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's