Ainza: Punca akaun 8share kita suspend
8share

Punca akaun 8share kita suspend

Sunday, March 30, 2014

بســــــــم الله الرحمن الرحيم




Tadi bukak pages 8share.com, masa baca post diorang semua last2 ternampak banyak orang mengadu sebab akaun diaorang digantung. Rasa kesian jugak bila akaun suspend. Ye laaa penat-penat share special last-last akaun dah tak boleh bukak? Hmmm sebenarnya kita kalau nak share special biarlah berkaitan dengan about iklan tu. Jangan tipu-tipu tau. Sebab apa pihak 8share boleh detect link yang kita share tu.. Biasanya punca-punca akaun kita digantung disebabkan :

    1) Time nak register tu kita memang malas nak baca Code of Honour dia kan? Lepastu mula laaa buat banyak kesalahan dan menlanggar peraturan 8share. Bila akaun digantung mulalah marah pihak 8share. Memberi feedback yang negatif2. Sebenarnya ini semua kesilapan kita. Kenapa tak nak luangkan masa 2 minit untuk baca Code of Honour dia. Kan menyesal tak sudah.


    2) Post yang langsung takde kaitan pasal iklan tu. Atau kita suka spam link. Sebagai contoh. Ada salah seorang tu spam link semua rakan2 facebook dia termasuk aku. Ayat dia lebih kurang macam ni laa
' Saya join contest, hope awk dapat klik link ini, tunggu habis loading. Lepastu close. Thanks'

Dear, jangan lah spam link macam ni. Kalau nak spam pun, bagi lah post berkaitan iklan tu. Jangan tipu2 tau, nanti kan 8share dapat tahu. Alamaknyaaaaaa menyesal tak sudah lah.

     3) Bila buat giveaway/contest tu banyak jugak orang2 post macam ni dekat faceboook.
' Giveaway blaaablaaa. Syarat like : iklan ni, iklan tu, iklan nu. '

Dah nampak jelas memang link tu takde kaitan langsung pasal iklan kan? Memang diaorang klik sebab nak kan hadiah. Kalau diblog lain. Rasanya susah nak detect. Hihihi. Tapi apa2 pun jujurlah pada diri sendiri.

Haaaa, biasanya tu yang diaorang selalu guna untuk dapatkan earning dengan  cepat.. Tapi pihak 8share akan bagi 1 borang untuk membuat rayuan. So sape2 akaunnya suspend tu boleh buat rayuan. Kalau rayuan tu diterima alhamdulillah tapi mesti earning akan direset menjadi zero kalau korang nak akaun korang diakatifkan balik. Hihik so sebelum pihak 8share dapat tahu marilah kita jujur dengan meng- share special beserta ayat dan gambar yang berkaitan iklan tersebut. Hope dapat membantu uolls . Thanks :)

Bagi yang belum daftar akaun 8share tu jom daftar dekat 8share.com . Untung !!

You Might Also Like

1 comments

Nuffnang Ad's