Ainza: Tuto : Penyelesaian Masalah 'FOLLOW'
Follow

Tuto : Penyelesaian Masalah 'FOLLOW'

Monday, March 24, 2014

Assalamualaikum, sejak kebelakangan ini banyak masalah tak boleh follow blog orang en dan dasboard tak keluar newfeed. Kalau tak keluar newfeed tu memang biasa dah kena refresh 2 3 kali lah gamaknya. Kalau tak boleh follow blog orang memang masalah besar sebab nanti nak join giveaway susah pulak nak follow kan? So tadi saya nak follow blog orang tapi asyik keluar alah ni je

We're sorry...We were unable to handle your request. Please try again or return a bit later.

Dah try 1000x kali masih keluar macam ni. Hmm saya dah try ikut tutorial blogger - blogger femes yang kena klik options tu. Macam mana nak klik bila nak log in walaupun dah log in dia terus keluar macam ni kan? So saya pergi dashboard and rasa nak try tekan button ADD tutt2 menjadi. Jadi pada semua blogger yang ada masalah untuk follow blog orang boleh ikut tutorial ni okay sebab saya dah try and menjadi. Yeayyy 

 Pergi dasboard dan klik button add tu seperti yang ditunjukkan dalam gambar


 Letak url blog yang korang nak follow tu okay dan klik button follow 


 Dah siap? Pergi blog yang korang nak follow tu then try refresh !


Dah berjaya kan? Hope menjadi kay sebab saya yang try sendiri dan alhamdulillah berjaya jugak follow blog sendiri hihik :D walaupun agak cerewet sikit tapi berbaloi lah sementara pihak googlefriend settle kan masalah ini.

p/s : Kadang2 dia akan keluar yang kita dah follow 300 orang. Tape buat acap kali okay sebab saya pun keluar macam tu jugak.

You Might Also Like

3 comments

  1. da cuba cara ni tapi tak bpleh juga sebab da lebih folow 300...huu

    ReplyDelete
  2. @nana tape buat berulang kali lepatu pergi blog yang nak follow tu dan try resfresh.

    ReplyDelete
  3. still tak boleh folo lah. sobs. sobs

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's