Ainza: Tutorial Link Hover like Me
@Font

Tutorial Link Hover like Me

Saturday, March 29, 2014

بســــــــم الله الرحمن الرحيم


Before that, nak mintak maaf sebab baru sekarang dapat menjawab soalan Jassarah. Sorry dear tau. Sebenarnya link hover ni biasa sahaja maybe font kot nampak macam lain sikit. Tanpa menghampakan kamu, saya buat jugak tutorial ye. Hope dapat membantu..

1. Dashboard > Design > Edit Html
2. Tekan Ctrl + F Dan cari kod di bawah ini :

a:hover

3. Dah jumpa? Copy code dibawah :

background:#F0959B;
pandding:3px;
font-family: "Trebuchet MS" ;
color:#faafba;
text-shadow:1px 1px 0px #fff;
4. Paste dibawah code a:hover

Note
Font-family boleh pilih kat sini Freebies : @Font

5. Done, try preview kalau dah sah menjadi boleh lah save! dan jangan lupa bagitahu ye.. *For Blogskins pun boleh guna tutorial ni

You Might Also Like

1 comments

Nuffnang Ad's