Ainza: Bahayanya Snek Jagung Binbin

Bahayanya Snek Jagung Binbin

Thursday, April 03, 2014

Assalamualaikum. Siapa tahu atau pernah makan snek jagung binbin? Hmm tipu la kan kata rak pernah makan, maybe semua orang pernah makan masa kecik-kecik dulu but mungkin masa besar sekarang ni pun korang pernah makan kan? Alaahh snek jagung yang rm0.20 .


Tahu tak sebenarnya semua snek berbahaya kan tapi snek jagung binbin ni dah macam terlebih berbahaya sebab apa cuba korang try bakar makanan tu Ya Allah menyala macam lilin. Tengok video kat bawah ni.

Haaa masih nak beli lagi snek ni? Takutnyaa . Eksperimen ni jugak aku try buat sebab sebenarnya kurang percaya last-last lepas balik kenduri kawin tu biasalah kan dapat makanan dan dia bagi snek ni lah. Aku try bakar. Ya Allah menjadi >< So korang jangan makan snek ni lagi ye walaupun sedap ! Kalau makan jugak ibarat makan lilin lah. Jadi jangan bagi adik - adik kita atau anak-anak kita makan snek lagi termasuk kita sekali tau. Lebih baik mencegah terlebih dahulu sebelum terlambat.

You Might Also Like

3 comments

  1. sedap snek ni, manis jer, tapi mmg lama tak makan, dah tahu bnda ni mmg tak makan la..huhu

    ReplyDelete
  2. A'ah tu laa CN. Bia pun sedap tapi kesihatan kita lebih penting. Jangan makan lagi snek tu..

    ReplyDelete
  3. wah bahaya ni..Thanks Ain...

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's