Ainza: Hormat Nama Ainza!

Hormat Nama Ainza!

Sunday, April 06, 2014

Sangat mengecewakan bila nama saya sebenarnya Ainza bukannya Aniza. Semua surat yang saya terima semuanya tertulis ' Aniza ' Kenapa 1 pihak pun tak nak betulkan ejaan tersebut? Tolong lah jangan sesuka hati nak adjust nama saya. Dalam identiti card pun nama saya betul. Jangan nak memandai nak tukarkan Ainza kepada Aniza. Keyboard komputer tu dah besarkan dengan huruf satu persatu. Tak kan tak nampak lagi kot perbezaan antara 'I' dengan 'N' atau kamu mahu saya belikan kanta pembesar ? Sampaikan segelintir masyarakat sebut nama saya pun dah tak betul. Apaa dari kecik memang tak boleh nak beza 'I' dengan 'N'. Memang nak marah sebab nama adalah identiti kita. Kalau salah sebut maybe orang tak akan kenal. Please respect my name. Harap dapat betulkan nama saya tu okay. Memang mengecewakan kepada pihak 'tertentu' yang memandai mandai tukar nama ! Sorry lah dari ada niat nak baca surat walaupun memang saya tak berminat nak masuk apa- apa kolej or whateverlah dari swasta terus hilang mood bila ejaan nama salah.

You Might Also Like

2 comments

  1. Saya pon ade masalah yang sama. Mase sekola dulu nama saya ejaan mesti Shahira walaupun dah berapa kali suruh ckg betulkan kat pejabat nama ejaan sebenar Syahira. Walaupun salah dekat huruf je rasa sakit hati ni apa tah lagi sampai bunyi pon lain..ehehehe

    ReplyDelete
  2. ainza and aniza jauh benor beza. aniza telalu common. ainza tu speacial
    kadang org slh eja nama anis.
    nama penuh anis aisyah. tapi cikgu tulis aishah.
    huh naik darab smpai ke otak.
    klu bleh nak je kluar darah dari mata xD

    ReplyDelete

Nuffnang Ad's